Sulphur

Gezuiverde zwavel. Hahnamanns belangrijkste psoramiddel. werkt van binnen naar buiten – met een specifieke voorkeur voor de huid, waar het hittegevoel en branden, & jeuk en bedwarmte oproept. Branden in de klieren, maag, blaas, voetzolen,handpalmen en boven op het hoofd. Heeft een stinkende adem.
Voeten zo warm vooral in de nacht, voeten buiten bed. Kunnen niet tegen warmte en Kou.
Kyno’t voor Sulphur: alle uitscheidingen branden, zijn scherp en veroorzaken een schrijnend gevoel.
Verergering snachts/periodici/wekelijkse Heeft een stinkende adem. Ziet er rood, onverzorgd en uitgemergeld uit.
Etsende afscheidingen die een brandend gevoel achterlaten, tussen de bilnaad, door ontlasting. Moet het wassen anders word het rauw, rood en ontstoken. Etteringen en abcessen. Hardnekkige zweren met een ruwe rand aan de benen, waarbij granulatie optreedt. .Ulcerea gruris varicosum. Erysipelas, paarsrode verkleuring van ontstoken delen, ten gevolgen van veneuze stuwing. Het afschuwelijke effect van vaccinatie wordt veelal door Sulphur genezen. Diaree in de vroege ochtend, pijnen en krampen. Een zeer gevoel in de darmen. Veel dorst- koud water.
Verlangen naar stimulerende middelen, zoals alcahol. Aversi melk en vlees. Soms veel behoefte aan vlees. In de ochtend hongergevoel uur of elf, soms een leeg gevoel.
Is van groot belang bij hepatisatie, weefselverandering. Oefent invloed uit op de aderen.
Uitgezette aderen en gezwollen handen en voeten. Spataderen aan de benen, affiniteit met de endeldarm, waardvan aambeien, zwelling, branden en steken. Verzweringen, en bloedingen. Vol gevoel door het hele lichaam bij de overgang.
Mentale beeld: vervorming van het gevoelsleven, alleen oog voor zichzelf. Egoisme staat centraal voor Sulphur.
Ziekelijke neiging tot filesoferen. Hoofdpijn, duizeligheid, ontstekingen. Ogen: grijze staar genezen, zigzaglijnen, flikkeringen, zwarte vlekken voor hoofdpijnen. Loszittende tanden, terugtrekkend tandvlees. Tandcarries, aften, zweren in de mond, witte plekken in de mond, knobbeltjes om de tongrand.
Chronische keelontstekingen. Heeft difterie genezen.